Despre mine

Copilaria mi-am petrecut-o in Berceni, unde ne-am mutat cand eu aveam 4 ani. Stateam intr-un apartament de patru camere din zona Metalurgiei.

Tatal meu, Petre Miturca, a fost ofiter in armata. A absolvit facultatea ASE din cadrul Academiei Militare si a ajuns colonel la intendenta. Ca angajat la Ministerului Apararii Nationale a facut tot posibilul sa lupte impotriva nedreptatilor din Armata.

Unele batalii au fost castigate, altele nu. Oricum era un om respectat de toti din familie. Veneu mereu sa-i ceara sfatul si era ascultat. Un fel de guru al familiei, cum ne placea sa glumim. A fost singurul dintre cei sapte frati care a avut studii superioare. Mama, Filofteia Miturca, a fost eleva a liceului de arte Frumoase si a cantat in Ansamblul Doina al Armatei.

Matematica si atletism

Am un frate, Florian, cu sase ani mai mare si o sora, Gabriela, care este cu patru ani mai mica decat mine. Ea a studiat la Scoala Populara de Arta, iar una dintre profesoare i-a fost chiar Mihaela Runceanu. Gabriela traieste acum in Franta.

Pentru ca am avut cele mai bune rezultate la invatatura am fost ceva mai rasfatata decat fratii mei. Mi-au placut in mod deosebit stiintele exacte, ca Matematica sau Fizica. Dar asta nu inseamna ca am fugit de restul. Am „fugit” insa la scoala nr. 190 din Bucuresti unde am facut atletism – alergare, in timpul clasei a IV-a.

Optiunea mea pentru Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti a fost influentata de tatal colegei de banca, care era la curent cu dorinta mea de a deveni „tovarasa inginer”. In timpul facultatii de inginerie am inceput sa cochetez cu Dreptul, facultate pe care am absolvit-o dupa terminarea celei de Utilaj Tehnologic. In timpul saptamanilor de practica, fugeam din fabrica doar pentru a asista la procese. Desi am fost mereu aplecata catre studiu si eram printre primii 10 studenti ai Facultatii, nu am fost membru al Partidului Comunist Roman.

Revolutie si divort

Dupa finalizarea studiilor am fost repartizata – conform sistemului de atunci – in Bacau. Din fericire, acelasi oras in care primise repartitie si primul meu sot, Cristi Gheorghita care absolvise Facultatea de Aeronave. Desi ne cunosteam inca din primul an de liceu, ne-am casatorit la sfarsitul anului IV de Facultate. In Bacau am stat intre anii 1987 – 1989. In 1990 familia noastra s-a marit. L-am nascut pe fiul meu Cristian Alexandru.
Fostul meu sot a fost un mare revolutionar. A participat activ la cele mai importante momente din timpul Revolutiei, in Bucuresti. Apoi a fost unul dintre membrii fondatori ai FSN Sector 1.

Noua ani mai tarziu, in 1999, am decis sa ne despartim, dar am fost mereu buni prieteni, in special pentru fiul nostru. Inca pastram relatii cordiale.
Decizia de a deveni membru al PDSR a fost luata in 1994, cand doream sa fac si altceva decat pana atunci. Imi doream sa pot schimba ceva in societatea romaneasca. Inca din 1992 lucram pe postul de asesor (referent) la Ministerul Tineretului si Sportului. Post pe care il ocupasem prin concurs.

Fascinatia politicii

Sansa mi-a suras cand l-am cunoscut pe Adrian Nastase, la o intalnire a Tineretului PSD. El era atunci presedintele Camerei Deputatilor. I-a placut CV-ul meu si m-a angajat consilier. Pentru inceput, o perioada de proba care a durat trei luni.

In anul 1996 am candidat pentru prima data pentru postul de deputat de Mehedinti. Am fost pe locul trei, deci am pierdut. Am devenit apoi sefa biroului Senatorial al lui Oliviu Gherman unde am lucrat timp de patru ani, pana in 2000. Acela a fost anul in care am devenit deputat de Mehedinti. Patru ani mai tarziu am fost invitata sa candidez pentru Constanta, dar aveam planuri mari pentru Mehedinti. Asa ca, in 2004, am candidat din nou si am fost aleasa pentru al doilea mandat.

In 2008 am castigat un post de deputat in Colegiul 8 Constanta, in urma primelor alegeri uninominale organizate in Romania.

Pe actualul sot, Miron Mitrea, l-am cunoscut la partid. Cand ne-am casatorit, in 2001, eu eram deja deputat. Nu el m-a bagat in partid si nu el m-a impins sa candidez pentru Parlament.

Printre pasiunile mele se numara sportul, pescuitul, calatoriile. Am practicat, in afara de atletism, volei, handbal si scrima. Insa, pe primul loc pe lista pasiunilor mele se alfa politica. Ma fascineaza.

Marime font + -

Trimite prin email unui prieten

Printeaza articolul

Adauga la favorite

Adauga la del.icio.us

Adauga la Digg

RSS Feed